Matematik

Hjælp! til Dm og Vm

19. november 2011 af Linneaa (Slettet)

jeg har fået nogle opgaver, hvor jeg skal laver nogle grafer, men jeg er lidt i tvivl om hvordan. Her er opgaven:

I hvert af nedenstående tilfælde er der givet nogle oplysninger om en funktion. Skitser to mulige grafer for funktionen i begge tilfælde.

 a) f(-3) = 1 , f(0) = 4 , f(4) = 7

 b) Dm(g) = [-2;6], Vm(g)=[1;5], g(0)=5
 

Mit bud på opgave a:
f(-3) = 1 , koordinaterne for x og y: (1,-3) 

f(0) = 4 , koordinaterne for x og y: (0,4)

f(4) = 7 , koordinaterne for x og y: (4,7)

og opgave b, kan jeg ikke finde ud af.
Jeg ved at x-værdierne er fra -2 til 6
Og y-værdierne skal være mellem 1-5
Og et punkt (0,5)
Men jeg kan ikke finde ud af mere.

På forhånd mange tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2011 af peter lind

a) du gentager blot opgaven. Det primære er at du skal lave en graf. Plot de 3 punkter i et koordinatsystem og tegn en eller anden kurve, der går  gennem de 3 punkter.

b) sæt g(-2) = 1, g(6) = 5. Tegn et kurve der går gennem de 3 punkter, som ikke går under linjen y=1 og ikke over linjen y=5


Svar #2
19. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Mange tak for hjælpen, vil du også hjælpe mig med at regne denne opgave, den skal forkortes:

√8x*√2x
Mit bud:

8x0,5*2x0,5 = (8x*2x)0,5=(16x2)0,5
Kan den blive forkortet ydeligere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2011 af peter lind

du mangler nogle parenteser kvrod(8x)= (8x)½. og tilsvarenede for det andet led.

Brug at 16 = 42 og at (an)m = an*m


Svar #4
19. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Så dvs. :

(8x)½*(2x)½

= (16x2)½

=(16x)2*½

=16x

Er dette rigtigt?


Svar #5
19. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Må jeg godt blive med at stille andre matematik relaterede spørgsmål til dig i dette forum?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opret en ny tråd, hvis det ikke længere drejer sig om den oprindelige opgave.


Svar #7
19. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Okay, mange tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2011 af peter lind

(16x2)½ = (42*x2)½ =(4x)2*½


Skriv et svar til: Hjælp! til Dm og Vm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.