Matematik

Andengradsligning.

19. november 2011 af annerete (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

Denne andengradsligning driller!

-3x^2+4x-6=0

Jeg får en underlig diskriminant på 105 og det fungerer ikke.

VH Annerete


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2011 af mathon

 

  a = (-3)
  b = 4
  c = (-6)

                               d  =  b2 - 4·a·c  =  42 - 4·(-3)·(-6)


Svar #2
19. november 2011 af annerete (Slettet)

Jeg havde vist lavet en regnefejl. Men alligevel ender jeg med et sært resultat. Noget med -2/3KVROD56. Og eftersom det er 10 klasses andengradsligninger og de andre har givet nogle pæne resultater, så undrer det mig.

Hilsen Annerete


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2011 af mette48 (Slettet)

Når diskriminanten er negativ er der ingen løsning til ligningen


Skriv et svar til: Andengradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.