Matematik

Andengradsligning

20. november 2011 af MariaDahl (Slettet)

Hvordan finder jeg x'ene & a,b,c i denne andengradsligning?

(x-2)^(2) = 2x - 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder andengradsligningen

(x-2)2 = 2x - 1

x2 + 4 - 4x = 2x - 1 , eller

x2 -6x +5 = 0

Prøv nu selv at identificere a,b og c .


Svar #2
20. november 2011 af MariaDahl (Slettet)

hvordan har du fået et til at bilve x^2 -6x + 5 = 0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af Lazhamza (Slettet)

(x-2)2 = 2x - 1

(a-b)2= a2-2ab+b2

Så (x-2)2 er x2-4x+4

x2-4x+4 = 2x - 1 

så smider du det højre side til venstre,

x2-4x+4- (2x-1) = 0

x2-6x + 5 = 0

 

 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.