Matematik

Brøker?!?

20. november 2011 af iAmLost (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 4:
Tiden, der går med at rydde op efter en skolefest, er omvendt proportional med det antal
elever, der hjælper til.
a)
Indfør to variabler, og opskriv en ligning for sammenhængen.

b)
Når 10 elever hjælper, tager oprydningen 1 time.
Hvor lang tid går der, hvis 25 elever hjælper?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Omvendt proportional betyde at forholdet mellem de to størrelser er konstant:

t / a = k

Hvis 10 hjælper til, og det tage en time bliver det så:

1 / 10 = k

Hvis 25 hjælper til bliver det så:

?? / 25 = k


Svar #2
20. november 2011 af iAmLost (Slettet)

Tak! (:


Skriv et svar til: Brøker?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.