Matematik

hjælp

20. november 2011 af Fredemus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har lidt problemer med nogle matematik opgaver.

 

En funktion f er givet ved  .
Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(3, f (3)) .

Gør rede for, at grafen for f har en anden tangent med samme hældningskoefficient som tangenten t , og bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

har regnet tangentligningen ud, men er lidt i tvivl om den anden opgave.

 

Funktionen f(x)=1/3x^2+1 har to tangenter der går igennem origo.
a) Bestem tangenternes ligning.

har prøvet men får en masse mærkelige resultater.

 

Overskuddet i en virksomhed kan bestemmes ved funktionen f(x)=80*x^0.4-4x-100, x E(0;300) hvor f (x) er overskuddet (i tusinde kr.), og x er antal solgte ton.

a) Tegn grafen for f .

b) Bestem x, således at overskuddet er størst.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

1, opgave har du glemt at skrive funktionen f

3. opgave står der f(x)=80*x^0.4-4x-100, x E(0;300) hvad er det sidste for noget?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af greg0065 (Slettet)

Gør rede for, at grafen for f har en anden tangent med samme hældningskoefficient som tangenten t , og bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

Dette kan gøres ved at du differentiere ligningen og sætter den differentierede ligning lig hældninen: ( f '(x) = a ).

Dette skulle gerne give mindst 2 resultater, hvoraf du allerede kender den ene.

Funktionen f(x)=1/3x^2+1 har to tangenter der går igennem origo.
a) Bestem tangenternes ligning.

Til dette ville jeg benytte tangentligningen:

T(x) = f '(x0)(x-x0) + f(x0)

Og da du ved at den skal gå gennem origo kan du skrive:

T(0) = f '(0)(x-0) + f(0) = 0

Igen skulle du gerne få 2 løsninger.

Overskuddet i en virksomhed kan bestemmes ved funktionen f(x)=80*x^0.4-4x-100, x E(0;300) hvor f (x) er overskuddet (i tusinde kr.), og x er antal solgte ton.

a) Tegn grafen for f

Det er et "glad" polynomium(det buer altså nedad).

"x E[0;300]" betyder bare at x kun kan være et tal fra og med 0 til og med 300.

Det læses "x tilhøre intervallet fra og med 0 til og med 300".

b) Bestem x, således at overskuddet er størst.

Da det er et voksende polynomium må den mest profitable x værdi være den største, altså der hvor de har solgt 300 ton.

(du har måske skrevet en forkert funktion ind? normalt skal man finde toppunktet)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.