Matematik

logaritmer

21. november 2011 af qwe852 (Slettet)

(log416)(log42) facit siger, at det skal give 1

 


Svar #1
21. november 2011 af qwe852 (Slettet)

(log416*2)

(log4(32) ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Se svar i #4.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2011 af mette48 (Slettet)

Hov der står da ikke + mellem de to led vel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2011 af mathon

 

  log4(16) · log4(2)  = log4(42) · log4(41/2)  =log4(4) · (1/2)·log4(4)  = 2·1·(1/2)·1 = 2·(1/2)  =  1


Svar #5
21. november 2011 af qwe852 (Slettet)

what? hm.. jeg tror du er det forkerte sted


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2011 af peter lind

Log4(16) = log4(42)   log4(2) = log4(4½)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2011 af mette48 (Slettet)

#2

Hvad laver du her?

Lav dine egne tråde, hvis du gerne vil have hjælp og lad være at blande dig på denne måde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2011 af PeterValberg

log4(16) betyder at du skal finde det tal x, der hvis man siger 4x giver 16 

altså må log4(16) = 2 da 42 = 16

tilsvarende må log4(2) = 1/2 da 41/2 = √4 = 2

altså må dit regnestykke være:

log4(16)·log4(2) = 2·1/2 = 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
21. november 2011 af qwe852 (Slettet)

nu er jeg med :)

Så man skal finde x, der giver det tal i parentesen


Svar #10
21. november 2011 af qwe852 (Slettet)

men man benytter ikke logaritme regneregler til opgaven vel? i så fald hvilke, hvis ja


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. november 2011 af peter lind

Der benyttes at log(an) = n*log(a) samt at loga(a) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. november 2011 af PeterValberg

der gælder vedr. logaritmer at:

loga(ax) = x

hvor a er grundtallet

så ved omskrivning fås (som Mathon angiver i #4 og peter lind i #6):

log4(16)·log4(2) = log4(42)·log4(4½) = 2·½ = 1

det tal (potens) som grundtallet er opløftet i indeni parenteserne, er de tal du er "på jagt" efter
for at kunne bestemme resultatet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.