Matematik

differentialligning

22. november 2011 af Lillozz (Slettet)

y=c•e^(-2x) er løsning til differentialligningen dy/dx=-2y?

y'=-2•c•e^(-2•x)

(-2)•(-2)•c•e^((-2•x) )≈4•c•e^(-2•x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal eftervise, at den forelagte funktion y = c·e-2x er en løsning i til differentialligningen dy/dx = -2y , hvilket gøres ved indsættelse. Man finder

y' = -2·c·e-2x , og

-2·y = -2·c·e-2x .

Da de to udtryk stemmer overens, er differentialligningen opfyldt.


Svar #2
22. november 2011 af Lillozz (Slettet)

Tak for hjælpen.

kan du hjælpe mig med denne her opg.

Bestem løsningen til differentialligningen dy/dx=-2y der går gennem P(2,3) uden brug cas


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kender jo allerede den generelle løsning og skal så bestemme c, så y(2) = 3 .


Svar #4
22. november 2011 af Lillozz (Slettet)

er ikke helt med

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løsningen til differentialligningen er, som anført ovenfor,  y = c·e-2x . Bestem nu c, så y(2) = 3 .


Svar #6
22. november 2011 af Lillozz (Slettet)

nej, det her er et helt andet opg.


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.