Matematik

funktionstilvæksten

23. november 2011 af Pazzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x)= 3x2-1. Bestem funktionstilvæksten ud fra x0 = 2.

Angiv den tilhørende differenskvotient. Bestem endelig f '(2).

 

For, at bestemme fuktionstilvæksten indesættes det i formlen:

f(x0 + h) - f(x0)

= 3(2+h)2 - (2)

 

eller er jeg galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt skrevet op.

Funktionstilvæksten er

f(x0 + h) - f(x0) = f(2+h) - f(2) = 3·(2+h)2 -1 - (3·22 -1) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2011 af peter lind

Det er korrekt. Du bør foretage kvadreringen af parentesen.


Svar #3
23. november 2011 af Pazzo (Slettet)

og så skal parrenteserne løftes så det bliver:

3 * 4 + h2 - 1 - 3*4 + 1

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Du har ikke kvadreret (2+h)2 korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2011 af peter lind

Nej brug reglen for kvadratet på en to leddet størrelse (a+b)2 = a2 +b2 +2a*b


Svar #6
23. november 2011 af Pazzo (Slettet)

så det bliver:

3*22+h2+2*2*h

 

kan det passe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Udregn 3·(2+h)2 og benyt det så i det samlede udtryk.


Svar #8
23. november 2011 af Pazzo (Slettet)

jamen det bliver vel 3*4+h2

hvis potensen skal fjernes?

eller skal tre også ganges ind?

-> 12+3h2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2011 af peter lind

Nej. Foretag først kvadreringen af (2+h)2


Svar #10
23. november 2011 af Pazzo (Slettet)

okay så man skal bruge første kvardratsætning --> a2 + 2ab + b2?

dvs. 22 + 2*2*h + h2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2011 af peter lind

Korrekt. Derefter ganger du det med 3. Så har du 3(x+h)2


Svar #12
23. november 2011 af Pazzo (Slettet)

skal de alle ganges med tre?

66+ 6*6h + 3h2?


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. november 2011 af peter lind

hele udtrykket skal ganges med 3; men det er jo ikke det du gør. Det bliver 3(4+4h+h2) =


Svar #14
23. november 2011 af Pazzo (Slettet)

jeg har kigget forkert,

så det bliver:

12+12h+3h2

 


Svar #15
23. november 2011 af Pazzo (Slettet)

hov

12 + 12*12h+3h2

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. november 2011 af peter lind

#14 er rigtig.  Så skal du trække 1 fra. Så har du f(x+h)


Svar #17
23. november 2011 af Pazzo (Slettet)

jeg ville bare mene #15 er rigtig?

da det jo er a2 + 2*a*b + b2?


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. november 2011 af peter lind

Du forveksler 2 regler. Den regl du nævner i #17 er hvis du skal kvadrere en to leddet størrelse. Det du skal her er at gange 3 ind i en parentes altså bruge at a(b+c+d) =a*b + a*c+ a*d


Svar #19
23. november 2011 af Pazzo (Slettet)

der står bare om 1. kvadratsætning:

Udregn kvadratet af en parentes, der indeholder to led: (a+b)2

Parentesen ganges med sig selv ved at gange hvert led i den ene med hver led i den anden:

= a2 + 2ab + b2

derfor synes jeg bare det er mest logisk at det bliver:

12 + 12*12h+3h2 (efter jeg har ganget ledet med 3)


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. november 2011 af peter lind

Du har fundet (2+h)2 = 4 +4h+h2. Ganger du det med 3 får du 3*4 +3*4*h + 3*h2


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.