Matematik

Målstoksforhold

27. november 2011 af w23 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej skal lave denne opgave, men kan ikke finde ud af det.....

"En byggegrund måler 60x90meter. Man skal tegne den i målestoksforholdet 1:250.Hvor lang og bred skal tegningen være?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af Sarah1x (Slettet)

altså det betyder vel bare at 1 m på din tegning (byggegrunden) er i virkeligheden 250 meter, så du skal vel gange de 60 og de 90 med 250 ???

60 * 250 = 15000 m = 15 km

90*250 = 22500 m = 22,5 km

 

håber det var hjælp nok :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2011 af nielsenHTX

det betyder at 1 cm på dit papir er 250 cm i virkeligheden så din bredde skal da være

60m/250=0,24m =24cm.

prøv selv med den anden.


Svar #3
27. november 2011 af w23 (Slettet)

Tak for hjælpen:)!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2011 af mette48 (Slettet)

#1 det har du rodet godt i. En tegning på flere km ville jeg nødig skulle aflevere.

Det  du har lavet er forkert


Skriv et svar til: Målstoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.