Matematik

Cosinusrelationerne

27. november 2011 af Oswald4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne vinklerne i en vilkårlig trekantABC. Der opgives at siderne er: a = 12, b = 17 og c = 22.
Jeg ved at formlen f.eks. kan hedde COSA = b^2+c^2-a^2 / 2bc.    
Hvor resultatet så bliver =  -26155
Er der så nogen der kan fortælle mig hvad jeg skal gøre? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af mathon

 

               din formel

                                                   COSA = b^2+c^2-a^2 / 2bc

er forkert


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2011 af mathon

 

                                                   cos(A) = (b2+c2-a2) / (2bc)


Svar #3
27. november 2011 af Oswald4 (Slettet)

Hvad er der så af løsninger?


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. november 2011 af mathon

 

                                                   A = cos-1((b2 + c2 - a2) / (2bc))

                                                   B = cos-1((a2 + c2 - b2) / (2ac))

                                                   C = cos-1((a2 + b2 - c2) / (2ab))


Skriv et svar til: Cosinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.