Matematik

Hjæælp ...

28. november 2011 af Melisa123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej ...

Jeg sidder jer og er i gange med min lektier, men jeg sidder fast.

Det drejer sig noget om sandsynlighed!

Lykkehjul med rød, grøn, gul, blå ..

a).P(rød) = 

b).P(ikke gul)

c).P(enten gul eller rød)

d).P(sort eller hvid)

e).P(ikke pink)

 

 

Mine svar:

a) 1/4

b) 1/4

c) 2/4

d) Nu hvor der står ikke sort eller hvid: hvad skal man så svare der?

e) Og så står der ''ikke pink'' hvad skal jeg så skrive?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af NejTilSvampe

P(ikke sort eller hvid) = 1 - P(sort eller hvid)

P(ikke pink) = 1 - P(pink)

Men udover det har du ikke opgivet nok oplysninger til at kunne hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2011 af 123434 (Slettet)

Du skriver ikke om hvor mange,der er af hver slags.

Du må nødt til at uddybbe opgaven


Svar #3
28. november 2011 af Melisa123 (Slettet)

a) Altså hvor stor sandsynlighed er der for at det bliver rød

b) At det ikke bliver gul

c)Hvor stor sandsynlighed er der for at det bliver enten gul eller rød

 

Er det nok oplysninger?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. november 2011 af Walras

Hvis det er et lykkehjul med det samme antal felter i rød, grøn, gul og blå (men du angiver ikke, om det er tilfældet??), vil du have, at

a) P(rød)=1/4 

b) P(ikke gul)=P(rød)+P(grøn)+P(blå)=1/4+1/4+1/4=3/4

c) P(enten gul eller rød)=P(gul)+P(rød)=1/4+1/4=2/4=1/2

d) P(sort eller hvid)=0 (det er umuligt at få sort og hvid, hvis kun rød, grøn, gul og blå er repræsenteret.

e) P(ikke pink)=1 (pink er slet ikke repræsenteret, så det er umuligt at få pink)


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg går ud fra at de fire felter er lige store

a).P(rød) =     1/4

b).P(ikke gul)=     3/4                     rød, grøn eller blå

c).P(enten gul eller rød)=    2/4

d).P(sort eller hvid)=    0/4             ingen af felterne er sort eller hvid, så det får du aldrig

e).P(ikke pink)=        4/4               hverken rød,gul, grøn eller blå er pink, så du er sikker på ikke at ramme et pink felt


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2011 af 123434 (Slettet)

0#Okay havde lidt svært ved at vide hvor mange felter,der var.

Man siger sådan set bare.

Der er 4 felter i farverne,rød,gul,grøn og blå.

For at få et rødt felt.Der et rødt felt ud af fire felter i alt.

Så siger du P(rød)=1/4 som der også står i 5#.

 


Svar #7
28. november 2011 af Melisa123 (Slettet)

Tusind tak for hjælp :)

 

 

- Men jeg har lige et spørgsmål: hvorfor skriver De 4/4 i opgave c)  når der ikke er pink.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2011 af 123434 (Slettet)


Svar #9
28. november 2011 af Melisa123 (Slettet)

Jo opgave e)   Nej jeg mente hvorfor du havde skrevet det 4/4?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2011 af Walras

Sandsynligheden for ikke at få en pink er den samme som for at få et af de andre felter, dvs

P(ikke pink)=P(rød)+P(blå)+P(gul)+P(grøn)=1/4+1/4+1/4+1/4=4/4=1


Svar #11
28. november 2011 af Melisa123 (Slettet)

Når okay på den måde. Tak skal du have!


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. november 2011 af mette48 (Slettet)

Når der ikke er et pink felt er du sikker på at forventningen om at ramme et ikke pink felt er opfyldt.

rammer du et rødt felt er det ikke pink OK ifølge forskriften P=1/4

rammer du et gult felt er det ikke pink OK ifølge forskriften P=1/4

rammer du et grøntt felt er det ikke pink OK ifølge forskriften P=1/4

rammer du et blåt felt er det ikke pink OK ifølge forskriften P=1/4

ialt 4/4=1


Skriv et svar til: Hjæælp ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.