Dansk
freudiansk digt/tekst?
09. juni 2005 af
mortend6 (Slettet)
hej..
nogen der kort kan fortælle mig, hvad jeg skal være opmærksom på, hvis jeg trækker et digt eller en tekst, som er skrevet efter freuds "æg"...?
og hvis du kan fortælle hvordan man ser de forskellige ting, altså overjeg'et, jeg'et og det'et?
håber I forstår mit spørgsmål?
nogen der kort kan fortælle mig, hvad jeg skal være opmærksom på, hvis jeg trækker et digt eller en tekst, som er skrevet efter freuds "æg"...?
og hvis du kan fortælle hvordan man ser de forskellige ting, altså overjeg'et, jeg'et og det'et?
håber I forstår mit spørgsmål?
Svar #1
09. juni 2005 af 2002x21 (Slettet)
Jeg har selv været oppe i psykologi i år, og her derfor lavet noter til Freuds personlighedsmodel... Hvis du har lyst kan jeg sende dem til dig??
Kort sagt:
Det'et = vores drifter/lyster
Jeg'et = selvopfattelse, fornuft og dømmekraft
Over-jeg = normer og holdninger (typisk fra forældrene gennem opdragelsen)
Kort sagt:
Det'et = vores drifter/lyster
Jeg'et = selvopfattelse, fornuft og dømmekraft
Over-jeg = normer og holdninger (typisk fra forældrene gennem opdragelsen)
Svar #2
09. juni 2005 af mortend6 (Slettet)
det må du meget gerne... men det var mest, hvis jeg trak en tekst i dansk....
skriv til [email protected]
skriv til [email protected]
Svar #3
09. juni 2005 af 2002x21 (Slettet)
Jeg sender det nu så :) - tror også sagtens du kan få noget ud af at læse det, selvom det er til dansk...
Skriv et svar til: freudiansk digt/tekst?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
