Dansk

Sætningsanalyse

30. november 2011 af Camillzzz (Slettet)

Heej :D

Jeg sidder og er ved at lave sætningsanalyse - men jeg er lidt usikker på nogle sætninger.

Så please hjælp mig :D

Jeg skal finde alle sætningsled:  Subjekt, Objekt, Verbal etc.

1: Selvom(K) din betaling(S) først(A) bliver(V) trukket over BetalingsService måneden efter(A)

2: Du(S) har(V) sagt ja til, at vi må hente oplysninger om dine skader, antal år du har været forsikret og evt. opsigelsesårsag fra dine tidligere forsikringsselskaber(Do)

3: Oplysningerne(S) kan(V) bruges i vores vurdering om og på hvilke vilkår Tryg vil overtage/tegne dine forsikringer(Do)

4: Du(S) er(V) dækket fra det aftalte tidspunkt(Do/Ps)

På forhånd tak :D
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)

Hvad mener du med K, A, V, S, Do, Ps..... ???????????


Svar #2
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

K = Konjunktiv

A = Adverbial

V = verbal

S= Subjekt

Do = Direkte objekt

Ps = Prædikativ til subjekt 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)

K  =Du mener nok "konjunktion" og ikke "konjunktiv.

 

1: Selvom din betaling først bliver trukket

Selv om = bisætningsindleder

din betaling = subjekt

først = adv.

bliver trukket = vb

over BetalingsService måneden efter = adv.

 

2: Du har sagt ja til,

Du = subj.

har sagt ja til = vb

at vi må hente oplysninger  =  dir.obj.

                at = bisætn.indleder

                vi = subj.

                må hente = vb

               oplysninger = dir.obj

               om dine skader, antal år du har været forsikret og evt. opsigelsesårsag fra dine tidligere                                                 forsikringsselskaber  = adj

3: Oplysningerne kan bruges i vores vurdering om og på hvilke vilkår Tryg vil overtage/tegne dine forsikringer

Oplysningerne = subj.

kan bruges = vb

i vores vurdering = adv

om og på hvilke vilkår Tryg vil overtage/tegne dine forsikringer = adj

 

4: Du er dækket fra det aftalte tidspunkt

Du = subj

er  = vb

dækket = subj.præd.

fra det aftalte tidspunkt = adv

Du skal nok passe på ikke at blande sætningsled sammen med ordklasser. Det sidste er det materiale som sætningsleddene består af.  En bisætningsindleder er et sætningsled der kan bestå af en konjunktion. Et sætningsled er en funktion i en sætning.


Svar #5
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Ser super godt ud!

og selvfølgelig er k= konjunktion! :D

Tusinde tak :D

Kan jeg måske få dig til at kigge på alle mine sætninger? Bare lige et tjek?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)

hmm, jooo..........., det kan du nok.

Det hele kommer jo an på om du skal analysere helt til ordniveau  -eller hvor langt ned???


Svar #7
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Skal kun "analysere" ledsætninger ikke ordklasser?


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)

Nej, det kan man da heller ikke.

Som jeg sagde til dig tidligere, er ordklasser det materiale som sætngsled er lavet af.

Et subjekt består  f.eks. af et substantiv, et pronomen, en hel sætning eller måske af en infinitiv.

Det er vigtigt at du ikke blander de to ting sammen.

........hvorfor "analysere" i anførelsestegn??


Svar #9
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Haha ville have skrevet "kun" i disse tegn, fordi jeg synes analysen af leddene er nok! :D

 

Men har du mod på at se alle sætninger?

Så kan jeg sende dem herinde når jeg kommer hjem, om ikke så længe. 

Skal analysere sætningsleddene 


Svar #10
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Her er alle sætninger - jeg har analyseret dem - men hvis du har lyst må du meget gerne kigge dem igennem :D

Ellers takker jeg mange gange for det du har sendt :D


Her(A) kan(V1) du(S) se(v2), hvad vi har aftalt(Do)

Forsikringen(S) bliver leveret(V) af Tryg Forsikring A/S(A)

Ca. 3 uger før(A) forsikringen(S) træder i kraft(V)

Får(V) du(S) en police(Do)

Som(S) forklarer(V) de nærmere vilkår for forsikringen(Do) ? Som refererer til policen

Når(K) du(S) er(V) tilmeldt BetalingsSevice(Do)

Vil(V1) betalingen(S) fremgå(v2) af din oversigt fra banken(A)

Du(S) er(V) dækket fra det aftalte tidspunkt(Do/Ps)

Selvom(K) din betaling(S) først(A) bliver(V) trukket over BetalingsService måneden efter(A)

Forsikringen(S) træder i kraft(V)

Du(S) skal(V) kontakte din bank(Do)

Hvis(K) du(S) vil(V) ændre kontonummeret(Do)

Betaler(V) du(S) med indbetalingskort(Do) vil(V) du(S) modtage dette cirka 3 uger før(Do)

Forsikringen(S) træder i kraft(V)

Ud over forsikringens årlige pris(A) skal(V) du(S) betale nogle lovpligtige bidrag og afgifter til staten(Do)

Betaling af bidrag og afgifter(S) er(V) ens for alle forsikringsselskaber(Ps)

Og(K) de(S) bliver(V) først opkrævet ved betalingen af forsikringen(Do)

Herudover(A) tager(V) vi(S) 30 kr. for at betale via indbetalingskort og 7 kr. for at betale via BetalingsService(Do)


Du(S) har(V) sagt ja til, at vi må hente oplysninger om dine skader, antal år du har været forsikret og evt. opsigelsesårsag fra dine tidligere forsikringsselskaber(Do)

Oplysningerne(S) kan(V) bruges i vores vurdering om og på hvilke vilkår Tryg vil overtage/tegne dine forsikringer(Do)
 

Jeg har ikke klippet de sætninger fra som du har set på - men spring dem over :D


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)

Du har ikke markeret tydeligt hvor mange ord bestemt  et led omfatter, og det gør din analyse upræcis.


Svar #12
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Hvad?

Snakker vi om det samme?? :D


Brugbart svar (1)

Svar #13
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)

.....formodentlig.


Svar #14
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Jeg har da delt op hvad der er hvad?

Ellers forstår jeg ikke dit spørgsmål?

 


Brugbart svar (1)

Svar #15
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)

Du skriver f.eks. (Do), men man kan ikke se hvor mange ord du mener hører til det  direkte objekt.

Det samme gælder andre sætningsled.


Svar #16
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Alt det mellem to parenteser er det led.

 

F.eks. : Herudover(A) tager(V) vi(S) 30 kr. for at betale via indbetalingskort og 7 kr. for at betale via BetalingsService(Do) --> Fra 30 kr. til service er Do. --> tager er (V)

 

Kan du se det nu? :D


Brugbart svar (1)

Svar #17
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)

Hmm, det er en noget rodet markeringsmåde. 

Du bliver ved med at sammenblande ordklasser og sætningsled.

 

forsikringen(Do) ? Som refererer til policen = adj.

Når(K) du(S) er(V) tilmeldt BetalingsSevice(Do)  Ind.obj.

Du(S) er(V) dækket(Do/Ps) fra det aftalte tidspunkt(Do/Ps)  Adv.

Du(S) skal(V) kontakte (V) din bank(Do)

Hvis(K) du(S) vil(V)  ændre(V)kontonummeret(Do)

Betaler(V) du(S) med indbetalingskort(Do) Adv vil(V) du(S) modtage (V)dette cirka 3 uger før(Do)

Ud over forsikringens årlige pris(A) skal(V) du(S) betale(V) nogle lovpligtige bidrag og afgifter til staten(Do)

Betaling af bidrag og afgifter(S) er(V) ens Subj,præd  for alle forsikringsselskaber(Ps)  Adv

Og(K) de(S) bliver(V) først opkrævet (V) ved betalingen af forsikringen(Do)  Adv

Herudover(A) tager(V) vi(S) 30 kr. dir.obj. for at betale via indbetalingskort og 7 kr. for at betale via BetalingsService(Do)  Adv

Du(S) har(V) sagt ja til, at vi må hente oplysninger om dine skader, antal år du har været forsikret og evt. opsigelsesårsag fra dine tidligere forsikringsselskaber(Do)  Adv

 

Oplysningerne(S) kan(V) bruges (V) i vores vurdering om og på hvilke vilkår Tryg vil overtage/tegne dine forsikringer(Do)  Adv

 

 

 


Svar #18
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Undskyld - men det er dig der blander ordklasser ind i. Adj er en ordklasse og ikke et sætningsled...


Brugbart svar (1)

Svar #19
01. december 2011 af Stygotius (Slettet)

Ja, det er rigtigt, men hvad jeg mener, er  et  led der fungerer adjektivisk, -et adjektivisk underled

Misèren kommer af at der ikke bliver analyseret ned til ordniveau.


Svar #20
01. december 2011 af Camillzzz (Slettet)

Arh okay :D

Men egentlig er vi da okay enige - og der hvor vi ikke er, kan jeg godt se det :D

Tusinde tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.