Matematik

Indsættelsesmetoden

30. november 2011 af Blaugrana1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har en opgave der lyder; Omform og løs ligningerne både grafisk og ved indsættelsesmetoden

Mit problem er ikke grafen, men når jeg skal lave ligningen, jeg har dog lavet noget af det og er nu gået død.

Jeg skal lave ligningesystemet ud fra disse to 1. gradsliginger med 2 ubekendte

 

y=-x+1    og     y=1/4x-1/2

Det jeg så har gjort indtil videre..

 

-x+1          = 1/4x-1/2

-x+1-1/4x = 1/4x-1/2-1/4

-x1/4+1     =  1 1/2

-x1/4+1-1  = 1 1/2-1

-x 1/4        =1/2

?!?!?!?!?!?!?!?

Hvad gør jeg nu

 

 

På forhånd tak

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af nielsenHTX

-1x -1/4x er ikke -1/4x

-x+1=1/4x-1/2

1=5/4x-1/2                             -1x kan skrives som -(4/4)x

3/2=5/4x

x=12/10=6/5

 


Svar #2
30. november 2011 af Blaugrana1 (Slettet)

Undskyld besværet men jeg kan ikke rigtig forstå det :( 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2011 af nielsenHTX


-x+1=1/4x-1/2                      lægger x til på begge sider
1=1/4x+4/4x-1/2 

1=5/4x-1/2                          lægger 1/2 til på begge sider

1+1/2= 5/4x-1/2                    1 er det samme som 2/2 altså:                          

3/2=5/4x                           ganger med 4 og divider med 5

x=12/10=6/5


Svar #4
30. november 2011 af Blaugrana1 (Slettet)

Tusind tusind tak kan se det nu :D 


Skriv et svar til: Indsættelsesmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.