Matematik

Løsningsformel for andengradsligninger

01. december 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har udtrykket:

-((s)^(2)) + (v)^(2) - 2*v*x + (x)^(2) + x=0

Jeg ved det skal give

x=-(1-2v)/2

Men hvordan regner jeg det ud, da både v,s og x står i anden potens?

Jeg får nemlig selv resultatet

x= (-( sqrt(4*(s)^(2) - 4*v + 1) - 2*v + 1))/(2)  or x= ( sqrt(4*(s)^(2) - 4*v + 1) + 2*v - 1)/(2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Din ligning er

x2 - 2v·x + v2 - s2 = 0 ,

Men kun v indgår i din løsning. Er der en sammenhæng mellem s og v ?

d = (2v)2 - 4·(v2 - s2) = 4s2 = (2s)2 , så

x = (2v ± 2s)/2 = v ± s


Svar #2
01. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

tak! (: men har måske brug for lidt mere forklaring

ja, kan grafisk se en sammenhæng mellem s og v. De er begge linje stykker, men kan ikke rigtig finde ud af at udtrykke sammenhængen matematisk..

 

Forstår ikke helt, hvorfor er det kun v, der indgår i løsningen?

Du finder først diskriminanten? er den ikke givet ved b^2-4ac?

Tror ikke jeg er helt med


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen x2 -2v·x + v2 - s2 = 0 har koefficienterne a = 1, b = -2v, og c = v2 - s2, så dens diskriminant er

d = b2 - 4ac = (-2v)2 -4·1·(v2 - s2) = 4s2 = (2s)2


Svar #4
01. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

wauw jeg er blind.., tak for hjælpen! :)

 


Skriv et svar til: Løsningsformel for andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.