Matematik

Matematikopgaver - HJÆLP!

01. december 2011 af SHXD (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er i gang med en matematikopgave - jeg har allerede lavet opgaverne i matematikopgaven og vil bare lige se, om mine besvarelser er korrekte. Hvis I finder en fejl i matematikopgaven, så må I meget gerne skrive dem herunder, så jeg kan rette på det.

OBS! I skal bruge et billed af kunstværket, så I kan få et overblik over, hvordan den ser ud: http://i39.tinypic.com/xgh7b5.png

Matematikopgaven lyder således:

Dette kunstværk består af terningformede granitblokke. Sidelængden er 1,2 meter. 18 af overflade-felterne skal være røde. 7 felter skal være blå - og 25% af resten skal være gule. De øvrige males hvide.

1) Hvor mange felter er der i alt i figuren?

2) Hvor mange felter af hver farve bliver der?

3) Hvor mange % af figuren bliver hvid?

4) Find opstillingens rumfang.

Mine besvarelser:

1) Af de synlige er der 27 felter, men der er også 2 bagsider. På de 2 bagsider er der 18 felter: 27 felter + 18 felter= 45 felter

2) Der står allerede, at 18 af felterne skal være røde, 7 felter skal være blå, og at 25% af resten skal være gule. Resten er 20 felter, så man skal finde 25% af de 20 felter: 20x25:100= 5 felter skal være gule. Nu er der kun 15 felter tilbage, så de skal være hvide.

3) 15:45x100= 33,33%

4) 3,6 x 3,6 x 3,6= 46,66 m2


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af nielsenHTX

1 til 3 ser fint ud.

4) du har fundet volummet af en ensartet kasse.

find hvad volummet af en kasse er og gang med antallet af kasser og det angives med m3 ikke m2


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

4) Figuren mangler 5 blokke i at være en stor terning med 3·3·3 = 27 blokke. Rumfanget er derfor

V = 22 · (1,2m)3 = 22 · 1,2 · 1,2 · 1,2 m3


Svar #3
01. december 2011 af SHXD (Slettet)

Okay, volummet af en kasse er 1,728 m3 - der er 22 kasser, så jeg skal gange 1,728 m3 med 22 - det giver 38016 m3 - er det korrekt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2011 af nielsenHTX

#3  det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der skal lige placeres et komma i resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2011 af itsok (Slettet)

hej

1-Der 45 felter i figuren.

2-18rødfelt,7blåfelt,5gulfel,10hvidfelt bliver der !

 

 3-[1] 45x18rød/100=8.1%)  [2] 45x7blå/100=3.15%) [3] 45x25/100=11.25% 45x11.25/100=5 gule felter.)

[4] 8.1%+3.15%+11.25%=22.5 procent. [5] 45x22.5/100=10hvide felter. ! det vil sige jeg har fundet 40 felter men jeg mangler 5 ?

4-Figuren mangler 5 blokke i at være en stor terning med 3·3·3 = 27 blokke. Rumfanget er derfor

V = 22 · (1,2m)3 = 22 · 1,2 · 1,2 · 1,2 m3

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

2 - Læs svaret i #0.

4 - Hvorfor kopierer du svaret i #2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2011 af itsok (Slettet)

svar:sory

jeg vil bare prøve hjælpe. :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2011 af itsok (Slettet)

#6


hej

 

2-18rødfelt,7blåfelt,5gulfel,10hvidfelt bliver der !

 

 3-[1] 45x18rød/100=8.1%)  [2] 45x7blå/100=3.15%) [3] 45x25/100=11.25% 45x11.25/100=5 gule felter.)

[4] 8.1%+3.15%+11.25%=22.5 procent. [5] 45x22.5/100=10hvide felter. ! det vil sige jeg har fundet 40 felter men jeg mangler 5 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. december 2011 af itsok (Slettet)

#8


 

sory

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvorfor bliver du ved med det? Trådstarters eget svar i #0 for 1) , 2) og 3) er korrekt, som også anført i #1.


Skriv et svar til: Matematikopgaver - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.