Dansk

Hjælp til sætningsled!

03. december 2011 af repsol (Slettet)

godaften

jeg står med 2 sætninger jeg skal have analyseret, men kan ikke blive enig med mig selv om hvad der er hvad.

måske = adverbialled

har, givet = verballed 

Louise = subjekt

 

dernæst er jeg lost, er der nogle der har styr på det som gider at bruge  2 min på at hjælpe? jeg har fundet ud af at veballedet er transitivt.. hvad skal jeg gøre mere?


-Måske har Louise givet hunden kattens mad i en skål
-Eleverne kaldte den nye lærerinde Tude-Marie

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2011 af ANK94 (Slettet)

I den første sætning vil jeg udover det du selv har skrevet mene, at hunden er hensynsled og kattens mad så er genstandsled. I en skål er også adverbialled, fordi det indledes af en præposition

I den anden sætning er eleverne selvfølgelig subjekt, verballedet kan du nok også selv identificere :-) Og så tror at jeg den nye lærerinde er genstandsled og så er Tude-Marie omsagnsled til genstandsled.


Svar #2
04. december 2011 af repsol (Slettet)

Tusind tak for svaret.

jeg skal lige hjem og læse lidt på grammatik igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2011 af Stygotius (Slettet)

ANK94s svar er perfekt.


Skriv et svar til: Hjælp til sætningsled!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.