Matematik

restled

04. december 2011 af lisabella (Slettet)

Hej

Jeg har en 4. ordens taylorpoly. for f(x)=ln(x) omkring x=2

 

Jeg har bestemt P4(x) og jeg kender godt formlen for En(x), men jeg det jeg ikk kan finde ud af er hvad jeg skal have s til at være

 

På forhånd tak

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Restleddet for udvikling af Taylorpolynomiet til orden n af funktionen f(x) omkring a er

Rn(x) = (f(n+1)(ξ)/(n+1)!) · (x - a)n+1 , hvor ξ ∈ [a , x]


Svar #2
04. december 2011 af lisabella (Slettet)

Ja det ved jeg godt. I den formel jeg bruger er der et s som er et tal mellem a og x 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Om man kalder det ξ eller s, spiller ikke den store rolle, når det er gjort klart, hvad det er. For at opstille restleddet, skal man så beregne den 5. afledede af f(x) :

R4(x) = (f(5)(s)/5!) · (x - 2)5 , hvor s ∈ [2 , x]


Skriv et svar til: restled

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.