Engelsk

Aktiv til passiv

04. december 2011 af Milla85 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Omskriv følgende sætninger fra aktiv til passiv og forklar kort, hvad der sker grammatisk,
når den aktive sætning omdannes til passiv. Skriv dit svar på dansk.


I. Peter's son painted the house.

 

Er ikke helt med her... Nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2011 af Booklover (Slettet)

Følgende link bør kunne hjælpe lidt på vej :)

http://www.andrico.dk/Stif49-51.pdf

Ergo må sætningen omdannet til passiv være noget i retning af:  

The house was painted by Peter's son. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2011 af PSXL

Aktiv sætning: Peter's son painted the house = Peters søn malede huset = han gør noget aktivt, en handling 
Passiv sætning: The house was painted by Peter's son = huset gør ikke noget, det forholder sig passivt, da det ikke er den som maler sig selv.


Svar #3
04. december 2011 af Milla85 (Slettet)

Ahhh!! Tusind tak! Det er noteret! Dejligt med et eksempel, så er jeg med!


Skriv et svar til: Aktiv til passiv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.