Matematik

hjælp til differentialligningen

04. december 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogen som kan hjælpe mig please?

Kan ikke finde ud af opgave 2,3,4 og 4??? please help

1) Find ligningen for tangenten til grafen for funktionen f (x) = x2 i punktet med
koordinatsættet (-1,1). y=-2x-1

2) Find dernæst denne tangents skæringspunkt med a) 1.- aksen og b) 2.- aksen. ?

3) Opgaverne i 1) og 2) gentages, men nu i punktet med førstekoordinaten 3.?

4) Find - udtrykt ved x0 - ligningen for tangenten til grafen for funktionen
f (x) = x2 i et vilkårligt punkt med koordinatsættet . Find dernæst (x0, f (x0))
denne tangents skæringspunkt med a) 1.- aksen og b) 2.- aksen.?

5) Forklar, hvordan resultatet i b) (eller a)) i 4) kan anvendes til en geometrisk
konstruktion af tangenten til en parabel med ligningen y = x2.?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2011 af nielsenHTX

2)

a) findes når 0=-2x-1 find x b) findes ved at indsætte x=0   

 


Svar #2
04. december 2011 af yaba (Slettet)

og de andre 3-4-5??

 


Skriv et svar til: hjælp til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.