Matematik

Tilskud til medicin fra sygesikringen

05. december 2011 af kasper300 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Matematik c hhx side. 147 opgave 5:

Hej jeg skal bruge lidt hjælp da jeg ikke forstår denne opgave.

Tilskuddet til medicin fra sygesikringen fremgår af skemaet herunder fra www.levnedsmiddelstyrelsen.dk

Lad

x = årlig udgift til tilskudsberetiggede lægemidler før tilskud er trukket fra

f(x) = tilskud til personer over 18 år

g(x) = tilskud til personer under 18 år

a) Bestem tilskuddet for begge grupper for henholdsvis køb ved 480 kr., 1.165, 2.730 og 3.000 kr.

b) Tegn fra støttepunkterne i sp. a grafen for både f og g.

c) Bestem funktionsforskrifterne for f og g (Vink! Det er stykkevise lineære funktioner). 

 

Årlig udgift pr. person til tilskuds-                                Tilskud til personer over 18 år          Tilskud til personer under år

berettigede lægemidler før tilskud er trukket fra.                          0%                                                           50%

0-480 kr.                                                                                                50%                                                         50%

480 - 1.165 kr.                                                                                      75%                                                         75%

1.165 - 2.730 kr.                                                                                   85%                                                         85%

Over 2.730 kr.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2011 af mette48 (Slettet)

skriv skemaet, så det er til at finde rundt i, får får du næppe hjælp


Svar #2
07. december 2011 af kasper300 (Slettet)

Skemaet er det nederstre


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2011 af mette48 (Slettet)

Du har 3 søjler og 4 rækker, men det er ikke muligt at afgøre, hvad der hører sammen.

Lav mindre afstand mellem søjlerne  og skriv hver række i sin linie


Svar #4
12. december 2011 af kasper300 (Slettet)

Matematik c hhx side. 147 opgave 5:

Hej jeg skal bruge lidt hjælp da jeg ikke forstår denne opgave.

Tilskuddet til medicin fra sygesikringen fremgår af skemaet herunder fra www.levnedsmiddelstyrelsen.dk

Lad

x = årlig udgift til tilskudsberetiggede lægemidler før tilskud er trukket fra

f(x) = tilskud til personer over 18 år

g(x) = tilskud til personer under 18 år

a) Bestem tilskuddet for begge grupper for henholdsvis køb ved 480 kr., 1.165, 2.730 og 3.000 kr.

b) Tegn fra støttepunkterne i sp. a grafen for både f og g.

c) Bestem funktionsforskrifterne for f og g (Vink! Det er stykkevise lineære funktioner).

Årlig udgift pr. person til tilskuds-              Tilskud til personer over 18 år          Tilskud til personer under år

berettigede lægemidler før tilskud er trukket fra.           0%                                                       50%

0-480 kr.                                                                                 50%                                                     50%

480 - 1.165 kr.                                                                       75%                                                     75%

1.165 - 2.730 kr.                                                                    85%                                                     85%

Over 2.730 kr.


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. december 2011 af mette48 (Slettet)

Hvor mange % er tilskudet når man kommer over 2730 kr?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. december 2011 af mette48 (Slettet)

480 kr., 1.165, 2.730 og 3.000 kr.

over 18 år  under år  lægemidler
 0%        50%              -480kr.
 50%      50%              480 - 1.165kr.
 75%     75%               1.165 - 2.730kr.
 85%     85%               Over 2.730 kr.

480 kr

over 18 år             under 18 år

0 kr                        50% af 480 kr

3000 kr

0-480   0 kr

480-1165   50% af (1165-480)

1165-2730  75% af (2730-1165)

resten   85% af (3000-2730)

læg de fire beløb sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. december 2011 af jegersort (Slettet)

Kan du prøve og forklare det på en lidt nemmere måde, sidder også og roder med opgaven! - altså hvordan du finder faciterne???? :)))))) tak for hjælpen!


Svar #8
13. december 2011 af kasper300 (Slettet)

Tak mette, men der står 3000kr for sig selv og det gør 0-480 0kr også, der står ikke noget ved under 18 år og over 18 år står der bare 480kr :D men tak mens du er igang vil du så kigge på en sidste opgave?? :D


Svar #9
13. december 2011 af kasper300 (Slettet)

Carport med fladt tag.
05. december kl. 09:24 af kasper300 - Niveau: C-niveau
Matematik c hhx side. 146 opgave 4:

Hej jeg skal bruge lidt hjælp da jeg ikke forstår denne opgave.

Der skal bygges en carport med fladt tag.

Mål: Kan ikke beskrive da den er delt op, men håber nogen har bogen så i kan hjælpe

For at vandet ikke skal samle sig på taget, skal der være en vis hældning på taget. I den ene ende af carporten er højden fra jorden og op til undersiden af den bærende bjælke derfor 2,50m mens den anden ende har højden 2,37m.

Taget skal understøttes af nogle lodrette stolper. Carportens samlede længde er 10m. I stedet for at lave de bærende bjælker meget store vælges det at understøtte bjælkerne 3 steder. De skal placeres 30cm inden for hver ende og den sidste skal placeres 4,80m inde fra den højeste ende.

Bestem højden af de tre stolper. Vink! Undersiden af den bærende bjælke er en ret linie


Brugbart svar (2)

Svar #10
14. december 2011 af mette48 (Slettet)

#8 jeg har bedt dig om at skrive skemaet. så det blev forståeligt. Det gider du åbenbart ikke, men brokke dig over at jeg, som jeg skrev, ikke har forstået skemaet, det gider du godt.

Nu gider jeg til gengæld ikke hjælpe dig, det er jo alligevel forkert, men det er din skyld.

 


Svar #11
14. december 2011 af kasper300 (Slettet)

Jeg  siger jo bare hvordan det skal forståes??


Skriv et svar til: Tilskud til medicin fra sygesikringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.