Matematik

Radiantal !

06. december 2011 af Chp4272 (Slettet)

Ændrer radiantallet sig hvis radius > 1 (Jeg tænker i fht. enhedscirklen hvor radius er 1). Altså bliver enheden for 1 rad en anden, hvis radius bliver større eller mindre ? Eller er enheden for 1 rad den samme uanset radius ?

ex radius i en cirkel er 7. 1 rad = 360/2π*7=8,185 º.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2011 af nielsenHTX

antallet af radianer ændrer sig ikke, ligesom antallet af grader ikke gør, ligegyldig hvor stor en cirkel to tegner


Svar #2
06. december 2011 af Chp4272 (Slettet)

Tak skal du ha' !


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2011 af SuneChr

Omkredsen af enhedscirklen er  2·π·r  =  2·π·1  =  2·π  som er målet for en vinkel, regnet fra (1 ; 0) rundt mod uret til punktet (1; 0) igen. Denne "fulde" vinkel er  2π rad  som er lig med 360o .

Vi har, uanset en cirkels radius,  2π  rad  =  360o .  Ofte udelader man enheden "rad" .


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2011 af AskTheAfghan

Radian er forholdet mellem længden af cirklensbue og cirklensradius. Når rad = 1, vil det sige, at længden af cirklensbue har samme længde som cirklensradius. Når rad < 1 , vil cirklensradius være større end længden af cirklensbue. Når rad > 1 , vil længden af cirklensbue være større end cirklensradius.

Normalt skulle 1 rad være ca. lig med 57.29º


Svar #5
06. december 2011 af Chp4272 (Slettet)

Hvordan finder jeg så en sinussvingnings skæring med x-aksen? fx f(x)=sinx eller f(x)=sin(x+1/2pi)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2011 af SuneChr

sin funktionen er 0, når argumentet er  p·π  for   p ∈ Z ∪ { 0 }

altså:    f (x) = sin x     ⇔      f (p·π)  =  sin ( p·π )  =  0    for  ∀ p ∈ Z ∪ { 0 }

 


Svar #7
06. december 2011 af Chp4272 (Slettet)

Jeg er ikke så stærk i de symboler der :/ Kan du forklare det ?


Skriv et svar til: Radiantal !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.