Matematik

Loesningskurver til f'(x)=k*f(x)

06. december 2011 af Megatron1 (Slettet)

 Hej,

kan det passe, at alle loesningskurverne til f'(x)=k*f(x) er voksende? Loesningsformlen er y=c*ekx e er jo egentlig en positiv konstant, saa a vaerdien (set i forhold til en "generel" eksponentialudvikling) kan vel kune blive e, 1 eller et andet positivt tal, idet det er oploeftet i k. 

Jeg ved ikke helt, om folk kan forstaa min tankegang, men det haaber jeg da. 

Paa forhaand tak til de af jer, der gider hjaelpe :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

a-værdien er her ek , og hvis k < 0 , er der tale om en aftagende funktion (under antagelsen, at c > 0).


Svar #2
06. december 2011 af Megatron1 (Slettet)

Guuud! Det er jo rigtigt. Sikken tanketorsk! Tak skal du have :) 


Skriv et svar til: Loesningskurver til f'(x)=k*f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.