Matematik

Andengradsligning

07. december 2011 af laerke0312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet ligningen:

ax^2 + 4x + 2 = 0

Bestem diskriminanten denne andengradsligning.

Hvad skal jeg gøre her?

hvis jeg bruger diskriminantformlen d = b^2 - 4 * a * c, har jeg to ubekendte.. hvordan løser man så ligningen?

 

på forhånd tak (;  


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af nielsenHTX

Du løser ligningen som du plejer i den løsning vil a så indgå.
så kigger du på diskriminanten og ser hvad skal a være for at D>= 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven går som anført ud på at bestemme diskriminanten d. Her er a = a, b = 4, c = 2, så

d = b2 - 4ac = 42 - 4·a·2 = 16 - 8a = 8·(2 - a) .


Svar #3
07. december 2011 af laerke0312 (Slettet)

super.

mange tak (:


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.