Matematik

Hjælp tak :)

08. december 2011 af Yasmin82 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En fragtvogn har målene 3m 3m 6m. Kan det lade sig gøre at få en 7m lang bjælke ind


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2011 af hej2010 (Slettet)

Jeg ville tro;

hvis vi nu tænker på at det er en trekant og vil lægge den skrå:

så bruger vi pythagoras

32+62=?

hvis det giver mere end 7 kan det godt lade sig gøre:

9+36=45

√45 = 6,7 m

så kan det ikke lade sig gøre da bjælken er 7 m

håber det hjalp :)


Svar #2
08. december 2011 af Yasmin82 (Slettet)

tusind tak for hjælpen, men hvorfor tager du kvadratroden af 45


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2011 af hej2010 (Slettet)

det er jo reglen for pythagoras;

a2+b2=c2

32+62=c2

9+36=c2

C2= √45

for at omregne 2 beregner man det med √ af tallet

fx.

i en trekant er en af siderne 2 cm den anden er 4 cm så finder man hypnotosen ved at sige;

22+ 42 = c2

4 +16 = c2

c2= 20

c = √20

c= 4,5 cm

;)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. december 2011 af SuneChr

Se på en kasse, 6 m lang, 3 m bred og 3 m høj, svarende til fragtvognen.

Diagonalen i gulvet er √ (32 + 62)

Denne er katete i en retvinklet trekant i rummet, så vi får

(√ (32 + 62))2 + 32 = a2 ,   hvor a så skal være ≥ 7 m

(Der er jo ingen, der siger, bjælken skal ligge på gulvet).

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2011 af hej2010 (Slettet)

#4

Jeg mener heller ikke den skal ligge på gulvet...

men kan også ligge skrå men det duer så heller ikke...


Skriv et svar til: Hjælp tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.