Matematik

Andengradspolynomium

08. december 2011 af Vitoloco (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, en kammerat har fået følgende opgave som han ville få mig til at kigge på da han ikke kunne finde ud af at løse den, men nu er det så lang tid siden jeg har brugt denne slags matematik at jeg ikke er sikker på at jeg har løst opgaven rigtigt.

Her er opgaven:

Et andetgradspolynomium f er bestemt ved f(x)=-5x^2+bx+c

Hvor b og c er tal. Det oplyses at f har rødderne 3 og 7

a) Bestem b og c

 

Jeg har fået b = 0 og c = 45, men jeg tvivler på at det er rigtigt. Nogen der kan give en hjælpende hånd? :)
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor gør du ikke selv prøve? Indsæt x=3 og x = 7 i dit fundne polynomium, og regn efter, om de er rødder.

Da rødderne er kendt, og a er kendt, kan polynomiet faktoriseres på formen

f(x) = a·(x - 3)·(x - 7) = -5·(x - 3)·(x - 7)

Gang polynomiet ud, og aflæs b og c.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2011 af Fourier (Slettet)

#1 Du mener vel: "Da rødderne er kendte." 


Svar #3
08. december 2011 af Vitoloco (Slettet)

Mange tak, havde helt glemt den måde at stille det op på, jeg prøvede 2 ligninger med 2 ubekendte :)


Svar #4
08. december 2011 af Vitoloco (Slettet)

#2 Nu var det jo ikke en danskopgave, og vi forstår vel alle hvad han ment :)


Svar #5
08. december 2011 af Vitoloco (Slettet)

Hov vent, det skulle være mente :)

Nu driller jeg lidt :P


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan stadig nå at redigere dit svar i #4. Men vi forstod da, hvad du mente.


Svar #7
08. december 2011 af Vitoloco (Slettet)

#6 Hvis jeg havde redigeret mit svar i #4, havde det ikke givet mening at skrive #5, og uden at skrive #5 kunne jeg jo ikke drille :)


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.