Matematik

Substitutionsmetoden

09. december 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

God aften :-)

Er der noget galt med trin to i denne ligning: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/da/math/d/a/b/dab51d74438fb265c1297cfa86ed202e.png

Skal der ikke i stedet stå: 3x = 4 - 2y ?

- eller er det korrekt, det der er gjort i linket på wiki?

 

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er da underordnet, om man skriver 3x = 4 - 2y eller 3x = -2y + 4 . Højresiderne er jo identiske.


Svar #2
09. december 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#1

Så, det vil ikke ændre facitet på x og y i disse to ligninger med to ubekendte: http://da.wikipedia.org/wiki/Substitutionsmetoden

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det vil det da ikke. Addendernes orden er jo ligegyldig. Der gælder  a + b = b + a .


Svar #4
09. december 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Mange tak for hjælpen så :-)


Skriv et svar til: Substitutionsmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.