Matematik

Kontinuert

12. december 2011 af Boogie92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle.

Sidder og skal bestemme værdimængde for en funktion f(x)=x+1/x, x e (0,5;3)
Er kommet frem til vm(f)=(2;10/3) - men er ikke sikker på det er rigtigt - det der forvirrer mig er, at funktionen springer, og  kan ikke huske reglerne for hvornår en funktion der springer stadig er kontinuert, er der nogen der kan hjælpe mig lidt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen f(x) = x + (1/x) er kontinuert på hele intervallet [0,5 ; 3] , og den springer aldeles ikke i dette interval. Undersøg funktionen for lokale ekstrema (der er eet ekstremumspunkt i et punkt x0 i det indre af intervallet) . Da funktionen er kontinuert, er billedet af et interval igen et interval, hvis endepunkter skal søges blandt f(0,5) , f(3), og f(x0) . Så vidt jeg kan se, er din værdimængde korrekt.


Svar #2
12. december 2011 af Boogie92 (Slettet)

Mange tak :) 

 


Skriv et svar til: Kontinuert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.