Matematik

Isolere x

12. december 2011 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej - jeg har lidt problemer med at isolere x her. 

 

3x^2 - 3 * 2x - 9 = 0 

 

Håber i kan hjælpe, på forhånd tak. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Find deskriminanten, og tjek hvilket fortegen det har. Brug derefter den tilsvarende formlerne for at finde røderne.


Svar #2
12. december 2011 af ilubabs (Slettet)

f2 (x)=-x^2+16x-15  

f2’(x) = -2x + 16

f2’(x) = 0                  -2x + 16                               x = -8

a = -1, b= 16, c = -15

D = 196

Toppunktet: (-128:-49)

 

Men der er noget der ikke helt passer.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2011 af WhoMe (Slettet)

3x2-3*2x-9=0 ⇔ x2-2x-3=0 ⇔ (x+1)(x-3)=0 så x=-1 eller x=3


Svar #4
12. december 2011 af ilubabs (Slettet)

kan du fortælle hvad jeg har gjort forkert? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2011 af WhoMe (Slettet)

#4 du skal finde x ikke sandt ? ... det du regner på i #2 er toppunktet ....


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2011 af mathon

     f2 (x) = -x2+16x - 15   = -(x-15)(x-1)

     f2’(x) = -2x + 16

     f2’(x) = -2x + 16 = 0                

                  x - 8 = 0

                  x = 8              f(8) = -82+16·8 - 15  =  -64 + 2·64 - 15  = 64 - 15  =  49

     toppunkt
                         T = (8;49)

 


Svar #7
12. december 2011 af ilubabs (Slettet)

Altså spørgsmålet lyder:

Brug differentialkvotient til at finde toppunktet for f2 (x).  (Løs f_2^' (x)=0) 

f2(x) = f2 (x)=-x^2+16x-15

Differentialkovtienten: -2x + 16. 

Hvis f'(x) = 0  så skal jeg finde ud af hvad x skal være for at det giver nul ikke?

x = -8 Dette er således første koordinat til toppunktet, så nu kan jeg finde andet koordinat, men når jeg gør det får jeg ikke nogle tal som der passe. 

 


Svar #8
12. december 2011 af ilubabs (Slettet)

ups 

x = 8 selvfølgelig :-)


Svar #9
12. december 2011 af ilubabs (Slettet)

Tak for hjæpen :-)


Skriv et svar til: Isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.