Matematik

Indekstal hjælp!?!

13. december 2011 af krell (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg skal beregne indekstallen for isprisen af kæmpe eskimo i årrækken 1939, 1949, 1969 og 2009. Prisen for årene i øre er 49, 81, 202 og 1446.

Jeg har beregnet indekstallene hvilke er
100, 165,31, 412,25 og 2951,02.

 

Nu har jeg så fået at vide at et B&O fjernsyn har samme udvikling og i 2009 er prisen 25.000 kr. Hvad var prisen i 1939?

Hvordan beregner jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af SuneChr

Varens pris i 1939 var 0,49 kr  og i 2009 var prisen 14,46 kr.

Stigningsfaktor  14,46/0,49  =  29,5102  som er prisindexet i 2009 hvis det var 1 i 1939.

B & O prisen i 1939 var x  og i 2009 er prisen 25000 kr. så vi får:   29,5102·x = 25000  Løs m.h.t.  x


Svar #2
13. december 2011 af krell (Slettet)

Tak skal du have :)


Svar #3
13. december 2011 af krell (Slettet)

Jeg er lige gået lidt død igen, skal jeg sætte op som en ligning? For så skal jeg jo trække 29,5102 fra på begge sider af ligmed tegnet, men hvis jeg gør det så får jeg jo et usandsynligt lille tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

29,5102·x = 25000

Du skal dele 25.000 med 29,5102, så finder du x.

Bemærk at det er 29 , og ikke punktum.


Skriv et svar til: Indekstal hjælp!?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.