Matematik

logaritme

13. december 2011 af karee85 (Slettet)

har lige problemer med at løse de her to opgaver:

1. in(x-1)+log(x-1) =1

 

2. 2,5^x-2 = 9 

er sikker, men er det ikke sådan man løser ligningen:

log(2,5^x-2) = log9

x-2*log2,5 =log9

x = log9/log2,5-2

 

 


Svar #1
13. december 2011 af karee85 (Slettet)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad menes der i opg 1 med in(x-1) ?

2. Hvis der menes 2,5x-2 = 9 , er x = 2 + log(9)/log(2,5) . Gør brug af parenteser i dine mellemregninger.


Svar #3
13. december 2011 af karee85 (Slettet)

in som er naturlige logaritme


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den skriver man som ln (små bogstaver "el" "en"). Du mener altså ligningen

ln(x-1) + log(x-1) = 1     ?

Benyt at logaritmefunktionerne ln(x) og log(x) er proportionale.


Svar #5
13. december 2011 af karee85 (Slettet)

ok, tak for hjælpen


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.