Matematik

Eksponentielfunktioner...

14. december 2011 af Frederikke15 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen! Jeg skal lave en matematikopgave til på fredag, hvori der indgår nogle spørgsmål om eksponentielfunktioner som jeg ikke helt forstår. Håber, at nogen derude kan hjælpe :)

Første opgave: En eksponentielt voksende funktion y:=ba^x har en fordoblingskonstant på 10 uger. Med hvor mange procent vokser denne funktion pr. uge?

Anden opgave: For en eksponentiel sammenhæng y:=ba^x gælder, at y øges med 75%, når x får en tilvækst på 12. Bestem fordoblingskonstanten.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Okay fordoblingskonstant=y*2 altså hvis noget fordobles på 10 uger altså må det vokse med 10% om ugen.


Svar #2
14. december 2011 af Frederikke15 (Slettet)

Problemet er, at det svar ikke er rigtigt ifølge bogens facitliste... men kan du eventuelt give mig en formel? :)


Skriv et svar til: Eksponentielfunktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.