Tysk

Hjælp

15. december 2011 af brugforhjæp (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej venner

Jeg er igang med at skrive tysk stil . Der er en spørgsmål som jeg ikke kan forstå. Er der nogen som kan hjælpe mig.

Wie versuchst du mit der Angst umzugehen ?  

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af MissPerfectNo1 (Slettet)

Hej :)
Det betyder: Hvordan forsøger du at undgå/omgås angsten?
Det kan åltså have 2 betydninger, nu kender jeg ikke de nærmere omstændigheder, så du fik lige begge svar. (undgå eller omgå)

Håber det kunne bruges ;)


Svar #2
15. december 2011 af brugforhjæp (Slettet)

Mange tak :)


Svar #3
15. december 2011 af brugforhjæp (Slettet)

Når men siger han på tysk siger men så ER eller er...:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2011 af Stygotius (Slettet)

#3   ????????


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2011 af Stygotius (Slettet)

Her betyder sætningen formodentlig  "Hvordan prøver du på at håndtere angsten?"


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Ad  #1

Wie versuchst du mit der Angst  umzugehen?     = omgås/behandle/håndtere (som Stygotius skriver)

Wie versuchst du die Angst zu umgehen? =  undgå, gå uden om/omgå 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2011 af Stygotius (Slettet)

tyskfødts klare redegørelse kan du jo også se begrundet i udtalen at de to verber.

umgehen = omgås, tage sig af udtales   [ 'umgeen ] -med tryk på forleddet (um) og er altså  'trennbar', dvs. løst sammensat.

umgehen = omgå, gå rundt om, ikke tage hensyn  til udtales  [ um'geen ]  med tryk på verbets stamme (geh)  og er dermed 'untrennbar', dvs. fast sammensat.

 


Svar #8
16. december 2011 af brugforhjæp (Slettet)

Mange tak alle sammen


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.