Matematik

Vektorregning

15. december 2011 af kway2high (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Har en opgave jeg er kørt død i. 

a= (-3, 5) og  b= (1, 4) 

Bestem tallet t, så vektorerne og + t*er ortogonale.

Jeg har forsøgt mig med formlen a prik b = IaI * IbI *cos(v)  og sat a prik b til at være 0.. men det bar som om det ik virker. så ska man i øvrigt nok os kende v .. Er der en anden formel jeg kan bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

a • (a + t·b) = 0 , dvs

t = -|a|2 / (ab)  


Svar #2
15. december 2011 af kway2high (Slettet)

ahh, nu giver det mening .. Tusind tak :)


Svar #3
15. december 2011 af kway2high (Slettet)

jeg får t til at være 2.  (-3, 5) + 2(1, 4) = (-1, 13)

jeg synes ikke den er ortogonal på ?


Svar #4
15. december 2011 af kway2high (Slettet)

ahahahaa... -2 , så giver det mening igen


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

t = -34/17 = -2 ... netop

 


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.