Matematik

Integrale

16. december 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

∫1/√(A2-x2)dx,   hvor A er konstant

Hvordan udregner man dette integral?

Der står, at man substituerer x = A*sin(θ), men hvorfor gør man det, og hvordan kommer man frem til, at resultatet er:
 sin-1(x/A)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:integral_132.doc

Svar #2
16. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Tak, Mathon. Du er genial! Kan du ikke lige kigge på den besked, jeg har sendt til dig angående udæmpede og dæmpede harmoniske svingninger i et pendul. På forhånd tak


Svar #3
16. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Desuden skriver du  i dokumentet

dx/dφ = a*cos(a)

lige nedenunder skriver du videre

dx = a*cos(φ)

Du har vel separeret de variable, hvorfor der i stedet skulle stå

dx = a*cos(φ)*dφ

Ikke sandt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2011 af mathon

jeg har rettet fejlen
 

Vedhæftet fil:integral_132.doc

Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.