Samfundsfag

Unges valgdeltagelse

18. december 2011 af Quidditch (Slettet) - Niveau: C-niveau

Pænt goddag til jer alle sammen :),

Er der nogen som ved hvordan unge 16-årriges valgdeltagelse an føre til en svækkelse af demokratiet? Jeg kan selv kun se, at det fører til en bedre form for demokrati.

Mvh Quidditch


Brugbart svar (3)

Svar #1
18. december 2011 af NikolajOlsen

Pointen er vel, at 16-årige har ringe muligheder for at have erhvervet sig viden om og erfaring fra samfundet. Derfor har de ikke det nødvendige grundlag for at stemme efter deres egentlige interesse.


Brugbart svar (3)

Svar #2
28. december 2011 af RavnMaja (Slettet)

De 16-17 årige, er heller ikke rigtig ude på arbejdsmarkedet endnu, betaler heller ikke skat. De ting som politikerne vil, omhandler dem som er det og gør det. 


Brugbart svar (3)

Svar #3
28. december 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Jeg tror ikke det vil være en særlig god ide, fordi mange i den alder er ikke modne eller måske oplyste nok til at træffe beslutninger. Mange kender ikke engang til partiernes ideologier. Oftest er det fordi ens ven eller veninde vælger det samme som en selv, fælleskabet og venskaben er meget afgørende for de unges vedkommende. Nogle unge er også bange for at sige deres mening frem, fordi de tror andre ikke synes godt om det eller er bange for at blive holdt ude eller kritiseret. Unges beslutninger beror nok mere på følelserne end intellektet og fornuften.


Skriv et svar til: Unges valgdeltagelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.