Matematik

Hjælp

19. december 2011 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven står i den vedhæftede fil. 

Søger en god forklaring på hvordan jeg løser denne opgave :-)

 

På forhånd tak! 

Vedhæftet fil: mat studieportalen.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2011 af SuneChr

Potentiel regression. Excel. Man kan også anvende dobbeltlogaritmisk papir og indsætte punkterne og tegne en linje gennem punkterne.

Vedhæftet fil:SP Juletræer SECC.PNG

Svar #2
19. december 2011 af Me292 (Slettet)

Kan vel bare bruge min Cas-lommeregner? Og indsætte det i et diagram, ikke? :-) 

Har aldrig hørt om potentiel regression desværre. Så er lidt på bar bund. 

Men når jeg engang har tegnet dem ind, kan jeg vel bare se på diagrammet, for at besvare spørgsmålene? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2011 af SuneChr

# 2 .   For at løse opgaven kræves et kendskab til regression, i tilfældet her, potentiel, sådan som funktionen er beskrevet. Man kan indtegne punkterne i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem, hvorved grafen bliver en ret linje, idet

               y = b·xa     ⇔        log y = log b + a·log x

Lommeregneren, du nævner, har jeg ikke kendskab til.

Når du har fundet forskriften, løses opgaven ved indsættelse heri af de kendte størrelser.

Kig på det vedhæftede, forskriften står oppe i hjørnet.

a = - 2,017     b = 167953           R2 viser, at grafen passer virkelig fint med punkterne.


Svar #4
19. december 2011 af Me292 (Slettet)

Jeg må nok opgive denne opgave for nu, da jeg aldrig har hørt om potentiel regression... 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.