Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Basisk esterhydrolyse [OH]/M udregning

19. december 2011 af nicesite (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.
Jeg har nu stirret mig blind på min opgave og er kørt fast i det mest simple..

Vi har lavet forsøg i dag og jeg har nu skrevet noget af teorien til min opgave, og skal nu til at lave nogle beregninger på vores forsøg.

CH3COOC2H5 + OH-          ----->        CH3COO-   + C2H5OH
Vi har 100ml  0,04 M NaOH opløsning på 40 grader (0,0040 mol fordi: 40mL 0,10M OH- opløsning + 60 mL vand. n(OH)=0,040 L *0,10 mol/L = 0,0040 mol
Der tilsættes 0,39mL ethansyre-ethyl-ester (0,0040 mol)
Får endvidede oplyst at d_ethansyre-ethyl-ester = 0,901 g/mL og at M_ethansyre-ethyl-ester = 88,1 g/mol

pH skal aflæses hvert minut efter tilsætning.

pH aflæst inden tilsætning = 11,76 (i skemaet i opgaven står der pH skal være 12,6 men efter adskillige forsøg opgav vi at få det nøjagtigt, der står desuden at pOH = 1,40       og at [OH]/M = 0,0400        og [OH-]^-1/M^-1 =     (ingen værdi) , alle inden tilsætning)

Forstår godt pOH= 1,40 (-log(1*0,04) men når jeg så selv skal til at udregne  [OH]/M  samt  [OH]^-1/M^-1     går jeg i stå..

Mine talværdier er: pH aflæst (1minut, 2minut, 3minut, osv osv) efter tilsætning: 11,64   11,54    11,48   11,42  11,36           slut værdi =11,06 (20 min efter tilsætning).

Jeg skal afbilde [OH] som funktion af tiden (både [OH-]/M og [OH-]^-1/M^-1         men jeg kan ikke udregne [OH]/M eller [OH]^-1/M^-1

Jeg har behov for hjælp rigtig hurtigt


Skriv et svar til: Basisk esterhydrolyse [OH]/M udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.