LaTeX

Longtable

19. december 2011 af miss_justesen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

\usepackage{longtable,array}
\usepackage{amssymb,amsmath}
slut preamble
\section*{Symboloversigt}
% brug \chapter* i f.eks. memoir
%\phamtomsection% hyperref
\addcontentsline{toc}{section}{Symboloversigt}
\begin{longtable}{@{} >{$}l<{$} p{10cm} @{} }
% konfigurering
\multicolumn{2}{r}{\textit{fortsætter på næste
side}}\\
\endfoot
\endlastfoot
\mathbb{N} & De naturlige tal & kolonne mere her (enheder) \\
\mathbb{Z} & De hele tal \\
\mathbb{Q} & De rationelle tal \\
\mathbb{R} & De reelle tal \\
\sim & Fordelt som, i.e. $X\sim N(0,1)$. \\
\text{hviss} & \emph{Hvis og kunhvis} \\
\end{longtable}

Jeg vil så gerne have en ekstra kolonne på, men den smider denne ned som en ny række se billede

Hvad skal jeg ændre ?

Vedhæftet fil: Udklip2.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #1
19. december 2011 af daleif (Slettet)

Har travlt, så smid venligst et fuldt minimalt eksempel. Jeg kan ikke kopiere dit eksempel direkte over i min editor for at teste. Lav det mindste fulde dokument som giver dit problem, og post det, så kigger vi på det.

Iøvrigt bør din editor give dig en masse fejl, for din tabel kan kun håndtere to søjler, men du bruger tre.


Svar #2
19. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

Har prøvet at samle det , kan den sættes op til tre søjler ?


Svar #3
19. december 2011 af miss_justesen (Slettet)

\documentclass[a4paper,11pt,fleqn,twoside,openright]{memoir}
\usepackage[ansinew]{inputenc}    
\usepackage[danish]{babel}     
\usepackage[T1]{fontenc}      
\usepackage{longtable,array}
\usepackage{amsmath,amssymb,stmaryrd,amsfonts}
\usepackage{latexsym}
\usepackage{multirow}                  % Fletning af rækker
\usepackage{hhline}                    % Dobbelte horisontale linier
\usepackage{multicol}                  % Fletning af kolonner
\usepackage{textcomp}                  % Adgang til tekstsymboler
\usepackage{mathtools}
\begin{document}

\chapter*{Nomenklaturliste}
% brug \chapter* i f.eks. memoir
%\phamtomsection% hyperref
\addcontentsline{toc}{chapter}{Nomenklaturliste}
\begin{longtable}{@{} >{$}l<{$}  p{10cm} @{} }
% konfigurering
\multicolumn{2}{r}{\textit{fortsætter på næste side}}\\
\endfoot
\endlastfoot
$Omega$ & Ohm & $Omega$  \\
\mathbb{Z} & De hele tal       \\
\mathbb{Q} & De rationelle tal \\
\mathbb{R} & De reelle tal     \\
\sim       & Fordelt som, i.e.
             $X\sim N(0,1)$.   \\
\text{hviss} & \emph{Hvis og
               kun hvis}       \\
\end{longtable}

\end{document}


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. december 2011 af daleif (Slettet)

Samle hvad? Det kan sagtens sætets op i tre søjler, men du skal altså lære hvad argumentet til \begin{longtable} betyder, der er kun angivet to søjler der, og så kan du jo ikke få tre.


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. december 2011 af daleif (Slettet)

\begin{longtable}{@{} >{$}l<{$}  p{10cm} @{} }

Her står TO søjler: en l-søjle, og en p-søjle, du skal angive en mere hvis du vil kunne lave flere søjler i tabllen. Der står

Ingen luft til venstre i første søjle,
start søjle med matematik mode
lad søjle være en l-søjle
afslut matematik-mode

lav en p-søjle 10 cm bred
fjern luft til højre i sidste søjle

 

 


Skriv et svar til: Longtable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.