LaTeX

Scatter plot

27. april 2017 af Haxxeren

Hej alle LaTeX brugere

Nederst på følgende link er der et plot med forskellige labels.

https://tex.stackexchange.com/questions/203879/how-to-colour-scatter-points-and-create-legend-entries-based-on-a-data-type-colu

Jeg er lidt ny mht. brug af LaTeX. Derfor kunne jeg godt tænke mig at finde ud af, om kan kan følgende:

1) Kan man udvide koden, således at man kan tildele de enkelte punkter et navn - f.eks. hedder det første punkt A, det andet punkt B etc.?

2) For at definere et symbol, så bliver der brugt en kode, der hedder "mark". Hvor kan man finde en liste over alle de "marks" som man kan vælge?

3) Er det muligt at fjerne hele koordinatsystemet, således at rammen med tallene forsvinder? Jeg er kun interesseret i punkterne og de tilhørende labels.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2017 af Therk

http://tex.stackexchange.com og http://ctan.org er dine venner og (næsten) alt du behøver for at kunne TeX'e.

1) Label a single coordinate (pgfplots) - TeX Stack Exchange

2) TikZ and PGF manual (section 29). Linket er fundet i manualen for pgfplots på CTAN, kapitel 4.7.1 (søg efter markers).

3) Benyt optionen hide axis. I eksemplet:

\documentclass{standalone}
    \usepackage{pgfplots,filecontents}

    \begin{filecontents*}{data}
        1 10 type1
        2 25 type2
        3 75 type2
        4 100 type3
        5 150 type3
    \end{filecontents*}

    \begin{document}
    \begin{tikzpicture}
        \begin{axis}[hide axis]  
        \addplot[scatter,only marks]
            table {data};         
        \end{axis}
    \end{tikzpicture}
    \end{document}


Svar #2
28. april 2017 af Haxxeren

Tak for det.


Skriv et svar til: Scatter plot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.