LaTeX

Eksponentielle funktioner og sammenhænge

31. januar 2019 af honbon (Slettet)

Hej!

Lige nu sidder jeg med en blandet aflevering, som omhandler ligninger og parenteser, samt eksponentielle funktioner, og jeg er helt på bar bund, jeg kunne virkelig godt bruge en hjælpende hånd fra en venlig sjæl..

Et mere overordnede spørgsmål er, hvad gør man hvis en udvikling er negativ, kan man så godt bare sige f(x)= 15000*1.05^-x

fordi at der er 15000 og de mister 5 procent i ugen???

Vedhæftet fil: Afl 3 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2019 af PeterValberg

En eksponentiel sammenhæng følger modellen:    y = b·ax

Hvis det er en voksende sammenhæng, gælder:   a > 1
Hvis det er en aftagende sammenhæng, gælder:   0 < a < 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. januar 2019 af honbon (Slettet)

Ja jeg er klar over at det er sådan formlen lyder, men er det så bare f(x)= 15000*1.05^-x???????


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du kan ikke bare skifte fortegn på x.

Hvis stigningen er +5%, vil man efter 1 år skulle gange med 1,05. Hvis der i stedet er et fald, svarerdet til en negativ stigning på 5%, altså en stigning på -5%, hvilket bevirker, at man skal gange med 0,95. Det giver ikke det samme som at dividere med 1,05.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner og sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.