LaTeX

Hvad er problemet??? Hvorfor gider skidtet ikke at skabe et nyt dokument?

20. september 2018 af Mathian

...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2018 af daleif (Slettet)

Hint: et latex document starter med \documentclass

Hint 2: Du kører latex på en måde hvor den forsøger at gætte sig frem når der sker fejl. Som du kan se går det ikke altid god.

3: Tal pænt online


Svar #2
20. september 2018 af Mathian

1: Jeg har skiftet til documentclass, programmet vil stadig ikke samarbejde. 

2:  Kan du hjælpe mig hvordan jeg skifter funktionen så den vil ? 

3: Yes sir. Beklager frustrationen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2018 af swpply (Slettet)

Du mangler af definere din preamble.

For en simpel standard matematik preamble du kan bygge videre fra se (link)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. september 2018 af daleif (Slettet)

\documentclass[a4paper]{article}
\begin{document}
\author{Test testesen}
\title{Titel}
\maketitle
\begin{abstract}
noget tekst
\end{abstract}
\end{document}

Ellers vil jeg jo nok anbefale at du læser en ordentlig introduktion til LaTeX i stedet for at sidde of famle i blinde


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2018 af daleif (Slettet)

@swpply den preamble vil jeg IKKE anbefale

Man skal ikke sætte luft mellem afsnit og fjerne afsnitsindenteringen.

Der er en grund til at de er der.

Generelt skal man passe på med at kopiere skabeloner og preambles for andre hvis man ikke ved hvad de enkelte ting gør.


Brugbart svar (2)

Svar #6
20. september 2018 af swpply (Slettet)

#4

Ellers vil jeg jo nok anbefale at du læser en ordentlig introduktion til LaTeX i stedet for at sidde of famle i blinde

Der er intet forkert i brute force learn-by-doing ;-)


Svar #7
20. september 2018 af Mathian

word længe leve. Tak for jeres input. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. september 2018 af swpply (Slettet)

Du kan også altid bruge overleaf v2, her kan du vælge imellem en række af forkellige "layouts"


Svar #9
20. september 2018 af Mathian

Nu har jeg fulgt rådet om at søge en vejledning. 

\documentclass[a4paper]{article} \usepackage[latin1]{inputenc} \usepackage[danish]{babel} \usepackage[T1]{fontenc} \usepackage{amsmath,amssymb,bm,mathtools} \begin{document}

Hej verden her er jeg og her er lidt matematik $\sum f(n)$ og noget fremhævet \begin{equation}

\frac{1}{3}\int_0^b f(x)\,dx \end{equation} \end{document}

Hvad i alverden står "usepackages" for? 


Svar #10
20. september 2018 af Mathian

Hvordan forstørrer eller formindsker tegn


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2018 af daleif (Slettet)

Igen læs en introduktion til latex

Hvis du kender lidt til programmering, så svarer det til libraries i andre sprog.

Altså ekstra funktionalitet. Der er jo ikke nogen grund til at man inkluderer fx feattures til håndtering af ekstern grafik eller til grafik generering hvis man ikke har brug for det (jo mere man inkludererer af pakker jo mere påvirker det hastigheden af oversættelsen til PDF).

BTW: hvilken editor anvender du?

Jeg vil næsten gætte på at du skal bruge

\usepackage[utf8]{inputenc}

i stedet for

\usepackage[latin1]{inputenc}

det gør stort set alle nemlig (ellers får du problemer med æøå) (faktisk er utf8 nu standard hvis man har den aller nyeste LaTeX)


Svar #12
20. september 2018 af Mathian

Jeg er lidt presset tidsmæssigt da jeg har kørende 5 kurser på en gang. Så forsøger at udlede alt det relevante fra den vejledning, som du faktisk står bag. Har ikke tid til at læse den detaljeret.  Jeg kopierede bare det du havde i din vejledning, jeg bruger tex-studio. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2018 af daleif (Slettet)

I tex-studio burde der nederst til højre stå at dit dokument er UTF8 og så skal option til inputenc passe med det (latin1 option er det samme som iso-8859-1)


Skriv et svar til: Hvad er problemet??? Hvorfor gider skidtet ikke at skabe et nyt dokument?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.