Matematik

hjælp til mat

28. december 2011 af ulykke (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

(x-1)2+((-1)/( 3) · x +4)2= 16

(x-1)2+((-1)/( 3) · x +4)2-16 =0

kan ikke finde ud af resten hjælp

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du mener

(x-1)2 + (-x/3 + 4)2 = 16

benyttes de kendte kvadratsætninger til at gange parenteserne ud. Løs så den resulterende 2.-gradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. december 2011 af nielsenHTX

der mangler nogle parenteser, men det kunne være det her du mener.

2(x-1)+((-1/ 3) · x +4)2= 16       

2x-2+((-x/ 3) +4)2= 16              

2x-2+(-2x/ 3) +8= 16

2x-2x/ 3 = 10

6x-2x=30

4x=30

x=30/4=15/2

 

 

 


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.