Matematik

tretrinsreglen

12. juni 2005 af love you (Slettet)
Hejsa...
Jeg er i øjeblikket i den uheldige situation at jeg skal op i mundlig mat som min sidste eksamen og vil gerne gøre det godt, men er gået i stå i tretrinsreglen forstår den simpelthen ikke så hvis der er nogle behjælpelige sjæle derud ville jeg sætte utrolig stor pris på det...

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2005 af frodo (Slettet)

det lyder da herligt ;D

tretrinsreglen er anlagt ud fra den betragtning, at sekantens hældning går imod tangentens hældning, når tilvæksten i x går imod 0

sekanten, er hældningen af den linie, der forbinder to punkter på grafen:
deltaY/deltaX = (Y1-Y2)/(X1-X2)= deltaY/h = (f(x+h)-f(x))/h

Den opskriver man så for den givne funktion, og lader da h gå imod nul, og finder grænseværdien, og her har vi så den afledede funktion

Svar #2
12. juni 2005 af love you (Slettet)

Tusinde tak for din hjælp. Du får det til at lyde så nemt... Vil lige give det et forsøg mere før jeg smutter i seng så.. Endnu engang mange tak..

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2005 af Panille (Slettet)

Jeg mener da at tretrins-reglen er det samme som tre-dates-systemet, som alle almindelige mennesker kører efter..(Har du ikke set Langt Fra Las vegas, så giver det her nok ikke meget mening)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2006 af lort (Slettet)

Hvis man nu kommer op i tretrinsreglen. skal man så tage det konkrete eksempel ,som der står i bogen eller skal man opkrive det generelle udtryk for tretrinsreglen.
I bogen er der et eksempel med en kendt funktion, men er det ikke bedre at opskrive det generelt...problemet er bare, at der ikke nogen steder står det generelle....eller måske er det bedst bare helt at udelade at snakke om det...???

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2006 af lort (Slettet)

hehe dumt spørgsmål...det er jo den man bruger på alle...:-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hver eneste gang du benytter tretrinsreglen, opstiller du jo differenskvotienten

(f(x)-f(x0))/(x-x0)

som kan siges at være det generelle tilfælde. Herefter sker der som oftest det, at man forkorter på udtrykket, men det kan man jo ikke før man ved hvilken fumktion man beskæftiger sig med.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2008 af lss_1405 (Slettet)

Hej alle, har lidt travlt med at lære tre-trins reglen, men forstår ikke hvordan man kan bruge den - Håber nogen vil forklare med et eksempel :D

På forhånd tak // Lars


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. august 2010 af vildmandenstyrer (Slettet)

 er der en der kan gennemgå tretrinsreglen step by step?


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Tretrinsreglen er f.eks. forklaret i denne opgave her på Portalen:

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

som også bliver averteret i spalten lige til højre for tråden her.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. august 2010 af mathon

et eksempel:


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. august 2010 af mathon

@#8
alment
   se


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2010 af hogym (Slettet)


Find ?y:
f(x+h)-f(x) = 13(x+h)+2-(13x+2) = 13x+13h+2-13x-2 = 13h
?y/h = 13h/h = 13
 


Skriv et svar til: tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.