Matematik

Sandsynlighedsregning

30. december 2011 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Først: Betragt Opgave 7b i den vedhæftede fil.

Jeg har regnet det første spørgsmål, men jeg er ikke sikker på, om det er rigtigt. Desuden ved jeg ikke, hvordan jeg skal regne det andet spørgsmål.

Her er mit bud:

Vi har, at

P(A ∪ B) = P(A) + P(B) - P(AB) = 0,80 + 0,85 - 0,78 = 0,87

og

P(A | B) = P(AB)/P(B) = 0,78/0,80 = 0,975,

da P(B) ≠ 0.

Er det korrekt og skal jeg have nogle konkrete argumenter for at kunne bruge de benyttede formler?

Med hensyn til det andet spørgsmål, er jeg kommet "rigtig" langt; jeg forventer, at der skal indføres en variabel X, der angiver antallet af gange, som E giver udfaldet A. Altså skal der beregnes P(X = 7). Nu ved jeg så ikke, hvordan jeg kommer videre.

Hjæp til blive værdsat. På forhånd tak!

Vedhæftet fil: 18maj-med_opg.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykkene er korrekt stillet op. Dog er talværdierne for P(A|B) ikke korrekt, da P(B) = 0,85 , og ikke 0,80, som påstået i dine udregninger.


Svar #2
30. december 2011 af SvendMortensen (Slettet)

Arh, ja! Tak!

Gider du at hjælpe mig med spørgsmål 2?


Svar #3
03. januar 2012 af SvendMortensen (Slettet)

Ingen, der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.