Matematik

matricer...

02. januar 2012 af kla08 (Slettet)

jeg vedhæfter spørgsmålet. det er spørgsmål 3 jeg spørger ind til. 

for at vise at B er basis for R3 er det så nødvendigt med begge disse trin:

1) vise at vektorerne er span af R3

2) vise at vektorerne er lineære uafhængige

jeg følger denne vejledning og synes det er meget nemt at kuldre i det i trin 1 og det vil jeg undgå ved eksamen. findes der ikke en nemmere måde? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vis, at sættet af vektorer er lineært uafhængige. Deraf følger det, at sættet er en basis for R3 .


Svar #2
02. januar 2012 af kla08 (Slettet)

hvis det er det hele, er det jo enkelt. men skal jeg ikke også vise at sættet udspænder R3

som de gør i det link jeg har skrevet i #0. 

jeg glemte at skrive linket, men her er det

 

http://www.utdallas.edu/dept/abp/PDF_Files/LinearAlgebra_Folder/Basis.pdf


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis sættet af 3 vektorer er lineært uafhængigt, at dim(span{}) jo lig med 3, hvorfor sættets span er hele R3 . Der findes ikke noget ægte underrum af R3 med dimension 3 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. januar 2012 af peter lind

Det er nok at vise en delene. Hvis  vektorerne er lineært uafhængige udspænder de et rum af dimensionen 3 og må derfor udspænde R3. Omvendt har du  3 vektorer der udspænder R3, må de være lineært uafhængige. Hvis de ikke var det kan de ikke udspænde et 3 dimensionalt rum.

Det du har i 1. er jo 2 tredimensionale vektorer, som altså højst kan udspænde et 2-dimensionalt rum. Du skal vise at de 2 vektorer er lineært uafhængige. Dette kan gøres ved at vise at a*v1+b*v2 = 0 hvis og kun hvis a og b er 0.   Hvis du ser på førstekoordinaten kan du se at den kun holder for a=-b Ser du  på anden koorinaten holder det kun for b = 0. Generel gælder at hvis 2 vektorer er lineær afhængig er den ene vektor proportional med den anden, og det er som regel meget nemt at se om det holder.


Svar #5
02. januar 2012 af kla08 (Slettet)

okay, jeg tror jeg er med nu. 

 


Svar #6
02. januar 2012 af kla08 (Slettet)

bortset fra, Andersen, hvad mener du med:

Der findes ikke noget ægte underrum af R3 med dimension 3 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Med et ægte underrum mener jeg et underrum af R3, der ikke er R3 selv, altså et underrum, der er en ægte delmængde af R3 . Et vektorrum er jo trivielt et underrum af sig selv.


Svar #8
02. januar 2012 af kla08 (Slettet)

okay på den måde. 


Skriv et svar til: matricer...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.