Matematik

Bevis til fuldstændig løsning til den logistiske differentialligning

03. januar 2012 af Priceless (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i gang med at læse op til Matematik A mdt. eksamen og har lige et par spørgsmål til et bevis.

SPGS 1: hvis y = 1/z     hvordan er y' = (1/z)' = (0z-1z)/z2. Da er da en forskel mellem z-1 og -z-1?

SPGS 2: Man kan frem til udtrykket ved at indsætte y og y' i y' = ky*(m-y), men jeg kan ikke overskue omskrivningerne og beregninger så: (-1/z2) * z' = k * 1/z *(m - 1/z) <=> z' = -k*z*(m - 1/z) <=> z' = -kmz +k. Hvor kommer +k fra?

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2012 af den første mohikaner

Når du differentierer går potensen fra z^-1 til z^-2, og man ganger med potensen minus en.

-k*z*(m - 1/z)  = -k*z*m  +k*z/z =-kmz +k.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2012 af mathon

SPGS 2:

 


Svar #3
06. januar 2012 af Priceless (Slettet)

Tak for svaret DFM

 

@ Mathon, dette du har linket er den næste del af beviset så vidt jeg kan se. Jeg forstår stadig ikke SPGS 2


Skriv et svar til: Bevis til fuldstændig løsning til den logistiske differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.