Matematik

Sinus cosinus og tanget

03. januar 2012 af PersNabo (Slettet)

Hej jeg har fået en opgave hvor jeg har fået angiveet to trekanter ABC og DEF de er retvinkled og ensvinklede.

ABC's kateter er 5 og 12, og skal finde hypotenusen

DEF's hyptenuse er 6.5, og jeg skal finde den ene katete

Jeg er godt klar over, at jeg skal bruge enten cosinus, sinius eller tanget, men er i tvivl om hvilken, og hvordan jeg skal bruge den. Kan nogen hjælpe mig?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2012 af peter lind

Du skal faktisk ikke bruge de trigonometriske funktioner. Find hypotenusen ved brug af Pytagoras.

Dernæst brug at forholdet mellem siderne i ensviklede trekanter er kobstant. Konstanten ka du finde af at du kender hypotenusen i begge trekanter.


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. januar 2012 af mathon

i trekant ABC
     har du
                            c = √(a2+b2) = √(52+122) = 13

ved beregning af kateterne k1 og k2
i trekant DEF
anved skalafaktor
                            f = c'/c = 6,5/13 = (1/2)

                            k1 = 5·(1/2) = 2,5

                            k2 = 12·(1/2) = 6

                         


Skriv et svar til: Sinus cosinus og tanget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.