Matematik

difff.ligning.

04. januar 2012 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

funktionen y=f(x) er løsningen til difflingningen   -> hvad betyder y=f(x)??

y'=(5y+2)/x2

som går gennem p(3,5)

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i dette punkt ????

 

skal bruge noget seriøst hjælp, jeg tror man skal ind og finde en løsnings form til den type diffligning, men ikke sikker kan heller ikke lige se hvad det skulle være for en. (der er jo både x og y med i ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Med y = f(x) angives, at y er en kort skriveform for f(x) .

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 3, og det oplyses, at f(x0) = f(3) = 5 for den valgte løsning. Benyt nu differentialligningen til at beregne y' = f'(3) , og indsæt alle de kendte størrelser i tangentligningen.


Svar #2
04. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

y = f(x) okay det ved jeg godt, synes bare det var mærkelig at skrive....

 

okay det giver god mening tror lige jeg venter til i morgen :)

 

hvad med y´=(2x+1)*y2   går gennem p(3,7)

hvilke løsnings type skal jeg bruge? nogle tips?

 

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal ikke løse differentialligningen for at bestemme tangenten til løsningen i det pågældende punkt. Fremgangsmåden er helt den samme som beskrevet i #1.


Svar #4
05. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

#1

så jeg sætter p(3,5) ind i y´   

y'=(5*5+2)/32   1,33 som indsættes i tangent ligningen?

 

f(x)=5+1,33*(x-3) = 5+1,33x-4 = 1 + 1,33x               er det tangent ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2012 af mathon

#4

   så jeg sætter P(3,5) ind i y´   

   y ' = (5*5+2)/32 = 27 / 9 = 3 som indsættes i

   tangent ligningen for punktet P(3,5)

                                                y = 5 + 3·(x-3) = 5 + 3x - 9 = 3x - 4           


Svar #6
05. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

ja det jeg mente =)


Svar #7
05. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

hvad med y´=(2x+1)*y2   går gennem p(3,7)

 

f(x)=350x-1050

 

rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2012 af mathon

så jeg sætter P(3,7) ind i y´  

   y ' = (2·3+1)·72 = 343 som indsættes i

   tangent ligningen for punktet P(3,7)

                                                y = 7 + 343·(x-3) = 7 + 343x - 1029 = 343x - 1022


Skriv et svar til: difff.ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.