Fysik

Bølger

05. januar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Jeg søger hjælp til disse 2 opgaver

 

 

En ung person kan høre fra 20Hz til 20kHz

1)

Bestem bølgelængden for den dybeste tones han/hun kan høre

2)

Bestem bølgelængden for den dybeste tones han/hun kan høre

 

Når jeg kun kender frekvens er det så muligt at udregne? Jeg troede man SKULLE kende 2 tal for det, er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2012 af mathon

1)

    Bestem bølgelængden for den dybeste tone personen kan høre

                       λmax = (340 m·s-1) / (20 s-1) = 17 m  

2)

    Bestem bølgelængden for den højeste tones personen kan høre

                       λmin = (340 m·s-1) / (20·103 s-1) = 0,017 m = 17 mm  

  ......
       lydens hastighed i luft ved 20
ºC er 340 m/s
 


Svar #2
05. januar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Hvor får du 10^3 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. januar 2012 af mathon

 

       20 kHz = 20·103 Hz = 20·103 s-1


Svar #4
05. januar 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Nå ja, det er jo temmelig logisk :-)

 

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.